torstai 9. lokakuuta 2008

Timo Soinin vitsit ja kaiken vastustaminen äänestäjien vahingoksi


Olen ehdokkaana Espoossa numerolla 593.

HS kuntavaalit2008 blogissa herätetään keskustelua perussuomalaisten mahdollisesta valtuustopaikkojen lisäyksestä. Vastauksessani esitän, että Soini ei ole tehnyt päättyvällä valtuustokaudella aloitteita eikä saanut mitään muutakaan aikaan. Vastustusta on ollut moneen asiaan, äänekästäkin, mutta häviten.

Tässä kommenttini (9.10.2008):

Tosiaan Espoon kaupunginvaltuuston kolme takapenkkiläistä ovat usein kovaankin ääneen vastustaneet useita espoolaisille hyödyllisiä ja hyviä asoita. Vastustus ei kuitenkaan ole johtanut mihinkään; espoolaiset ovat saaneet tarvitsemansa (asiat) Timo Soinin vastustuksesta huolimatta.

Timo Soini ei ole päättyvällä valtuustokudella tehnyt yhtään aloitetta. Kukaan ei ole voinut sanoa yhtään asiaa, jonka Soini olisi saanut läpi Espoon valtuustossa. Lupauksia on kuitenkin kuultu monenlaisia ja suureenkin ääneen. Lupaukset on ollut kertakäyttötavaraa äänestäjien kosiskelemiseksi. Vakavasti otettavaa toteuttamiskelpoista esitystä tai aloitetta Soini ei ole osannut tehdä. Huuliveikko voi olla hauska, mutta vakavaan työhön hänestä harvoin on.

Timo Soini on alunalkaen Espoon valtuustossa äänestäjien narraaja. Soini on näet valittu valtuustoon sitoutumattomana, vaikka on sitoutunut perussuomalaisten puheenjohtajaksi.

Soini saa kuitenkin köykäiseen vaikuttaja-arvoonsa nähden turhan paljon julkisuutta. Äänestäjiä palvelisi enemmän tuloksellista vaikuttajatyötä tekevien valtuutettujen tekojen esittely. Valitettavasti läpimenevien esitysten välttämätömiä perusteluja ei ole kovin helppoa toimittajienkaan avata äänestäjille. Niistä ei voi vitsaillakaan, jos haluaa, että muut ottavat esitykset vakavasti. Äänestäjänä valitsen mieluummin teot kuin vitsit.

Ei kommentteja: