perjantai 10. lokakuuta 2008

Martti Ahtisaarelle rauhan Nobel


Olen ehdolla Espoossa 593.


Ansaittu rauhan Nobel, kirjoitin HS:n keskustelupalstalla tänään. Olin Indonesiassa Maailmanpankin projektin johtajana ennen Achenin sovittelua. Maan tilanne tuli elävästi taas mieleen kuulutuani Ahtisaaren palkitsemisesta. Alempana on toinen kirjoitukseni aiheesta, jonka kirjoitin jo klo 11.57 eli muutama minuutti uutisesta.

Kirjoitukseni tässä (10.10.2008):

Martti Ahtisaari on todella ansainnut rauhan Nobelin pitkäaikaisella ja konkreettisia tuloksia osoittavalla rauhantyöllään. Olen iloinen myös siksi, että olen pitkään pyytänyt useita tekemään ehdotuksia Norjan Nobelkomitealle, että Ahtisaarelle myönnetään rauhan Nobel.

Ahtisaari oli jo tunnettu maailmantason diplomaatti ennenkuin sosialidemokraatit asettivat hänet presidenttiehdokkaakseen.

Voi sanoa, että Suomen Tasavallan Presidenttinä Martti Ahtisaari nousi valtiomiessarjan kärkeen huippudiplommaattiakin korkeammalle tasolle.

Entisenä valtion päämiehenä Ahtisaari on ollut kysytty hyvin vaativiin valtioiden välisten kiistojen sovitteluihin. Ratkaisevaa on ollut tietenkin se, että Ahtisaari on myös onnistunut vaikeissa tehtävissä. Tämä on taas johtanut yhä uusiin tehtäviin, jotka Ahtisaari on jälleen hoitanut menestyksellisesti.

Kosovo ja Indonesian Achen ovat Ahtisaaren viimeismmät suuret tehtävät.

Indonesiaa tunnen lähemmin kun oli siellä Maailmanpankin suuren projektin johtajana aiemmin, jolloin Achenin sissisota oli meneillään, mutta kaukana meistä. Indonesia oli tuolloin vasta avautumassa, joka jatkui suotuisasti Achenin merkittävän kansallisen sovinnon johdosta. Emme Suomessa oikein ymmärrä miten merkittävä sovinto oli yli 200 miljoonan asukkaan valtiolle.

Maailmalla kuulee toisinaan "Kaikkea ne suomalaiset osaavatkin". Ahtisaaren ansiosta Suomenkin imago kirkastuu. Stubbin asettama Ollilan brandiryhmä on hiekkalaatikkoleikkiä suomalaisten todellisiin maailman tekoihin verrattuna


Suuren riemun hetkellä otan tännekin kirjoitukseni MTV:n Setä Arkadian blogissa Martti Ahtisaaren rauhan Nobelista

Tekstini tässä (10.10.2008):

Anteeksi Setä Arkadia, että suuren riemun hetkellä poikkean teemasta.

Martti Ahtisaari sai Nobelin rauhanpalkinnon.
Onnittelut Maralle ja hänen työlleen sekä tukijoukoilleen!
Onnittelut myös Suomelle ja sosialidemokraattien asettamalle presidenttiehdokkaalle.

Onnittelut täällä vuoden alussa kirjoittaneelle nimimerkki “demarivetraanille”, joka pyysi kaikkia ehdottamaan Nobelia Ahtisaarelle

Ei kommentteja: