keskiviikko 8. lokakuuta 2008

Hallitus kantakoon vastuunsa


Olen ehdolla Espoossa numerolla 593.

**

Tänään 8.10. vaalijulisteet ilmestyvät kadunvarsille, johon Perässähiihtäjän blogin kysymys liittyy. Hän myös arvostelee laimeaa vaaliväittelyä, johon osasyynä pidän toimittajien halua häivyttää hallitus/oppositio-asetelmaa.

Tässä kommenttini Perässähiihtäjän blogiin (8.10.2008):

Perässähiihtäjä kysyy kertovatko vaalijulisteet mitään äänestäjille.

Julisteiden ilmestyminen katujen varsille ilmoittaa ainakin sen, että vaalit ovat pian. Ehdokkaiden kuvat saavat monen etsimään tietoja äänestäjälle mieluisista ehdokkaista. Aktiivisimmat menevät vaalitilaisuuksiin ja etsivät netistä lisää tietoja.

Medialla on tärkeä tehtävä kertoa mitkä puolueet ovat hallitusvastuussa ja mitkä oppositiossa. Kovin hyvin puolueet ja media eivät ole tiedottamista hoitaneet kun gallupin mukaan useat eivät tiedä mitkä puolueet nyt vastaavat maamme asioista.

Perässähiihtäjä kertoo edellä myös Vanhasen - Urpilaisen vaaliväittelystä, joka ei hänen selotuksensa mukaan kovin informatiivinen ollut. Osa syynsä on siinä, että toimitajatkaan eivät riittävän selvästi vaadi selvitystä mitä maan hallitus on tehnyt kuntien palvelujen hyväksi valtionosuuksien kautta ja muuten. Selkeä hallitus/oppositio-asetelmä toisi kiinnostavuutta valtakunnantason kuntavaalikeskusteluille.

Olen ollut tilaisuuksissa jossa jopa toimittaja johdattelee yleisöä pitämään oppostiota ja erityissesti SDP:tä vastuussa tämän päivän kuntaongelmista, vaikka opositio on kantanut jo vastuunsa hävittyään vaaleissa ja jouduttuaan oppositioon. Jopa ns. puolueettomat toimittajat pitävät SDP:tä ykkösvastuullisena, vaikka vuoden 1991 jälkeen sekä keskusta, kokoomus että SDP ovat jokainen olleet kaksi vaalikautta oppositiossa ja kolme hallituksessa. Näin yritetään häivyttää SDP:n nykyinen oppositioasema.

Arvoisa Perässähiihtäjä,jos puoluejohtajien vaalikeskustelu ei ole kovin kiinnostava niin, eikö osuutensa ole tilaisuuden mediaedustajilla, jotka eivät hyödynnä parlamentarismin perusjännitettä: hallitus vastaan oppsoitio. Miten on?

Ei kommentteja: