keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Eteenpäin on mentävä

Kiitoksia kaikille äänestäjilleni ja tukijoilleni aktiivisesta vaalityöstä. Vaalikampanjani kesti vain 7 viikkoa siitä alkaen kun suostuin ehdokkaaksi useiden äänestäjien pyynnöstä. Pohdiskelin ehdokkuutta kun vaaliennusteiden puoliammattilaisena tiesin, että yli 65 vuotiaista vain 4-5% äänestää yli 65 vuotiasta ehdokasta.

Kampanjan aikana kirjoitin omilla blogipalstoillani 49 kirjoitusta, jotka ovat edelleen luettavissa niissä. Lisäksi kirjoitin useita kirjoituksia HS:n blogeihin ja keskustelupalstoille sekä MTV:n Setä Arkadia blogiin (joista osa on täällä luettavissa). Muita kirjoituksia oli lukuisia omalla nimellä ja muutama nimimerkilläkin. Minua on nyt pyydetty jatkamaan bloggaajana jopa kolumnistina (tuskin kukaan pyytää ja vielä en itse tarjoudu).

Valtuustopaikan saavuttamien näytti mahdottomalta, mutta päätin osallistua vaalikampanjaan Espoon sosialidemokraattien joukkueessa. Kokemus oli hyvin myönteinen ja kirjoitinkin viimeisellä viikolla "kävi miten kävi vaali-iltana niin kannatti osallistua." Tuolloin jo aavistin tappion tulevan, mutta ei niin suurta kuin sitten tuli.

HS:n Unto Hämäläinen nimesi kampanjan alussa kaikki kuntavaaliehdokkaat kunniakansalaisiksi sillä perusteella miten uhrautuvaa työtä ehdokkaat tekevät kuntalaisten hyväksi. Kommentoin tuolloin nimitystä vähän suurelliseksi, mutta nyt arvostan sitä vaikka valtuustopaikkaa en saavuttanutkaan.

Kirjoitin 29.10. muille kanssaehdokkailleni rohkaisuksi viestin "Eteenpäin on mentävä"Alla viestini loppuosa. Viittaan siinä Espoon Ruusu nettilehteen 3/2008, jonka päätoimttajana olin vaalikampanjan aikana. Lehti on luettavissa myös osoitteessa espoondemarit.fi ja sieltä valinta Espoon Ruusu. Lehden pääkirjoituksessa ja eräissä muissakin kirjoituksissa on aineksia vaalien jälkeiseen toimintaan.

Kuulemisiin ja näkemisiin Jarkko Rahkonen

Ote kirjeestä ehdokastovereille:

Oma tulosta tärkeämpää on olla huolestunut siitä kuinka nyt käy
espoolaisten, kun sosialidemokraattien voima valtuustossa ja lautakunnissa suuresti heikkenee. Toivon, että nyt me kaikki ehdokkaat ja muut aktiivit lähdemme aikaisempaa määrätietoisemmin ja solidaarisesti toteuttamaan aitoa sosialidemokratiaa Espoossa.

Toivon, että selviydymme pian suuresta pettymyksestä ja jatkamme entistä ponnekkaamin toimintaamme kunnallispolitiikassa. Olemme nyt saaneet ankaran opetuksen, hyödyntäkäämme sitä tavoitteidemme saavuttamiseen.
Oma viestini on Espoon Ruusun 3/2008 kirjoituksissani. Kirjoitan siinä mm. miten nyt on tehtävä Espoon talousarviota vuodeksi 2009.
Näytetään, että sosialidemokraateissa on espoolaisten turva edelleen.

Työterveisin Jarkko Rahkonen