perjantai 3. lokakuuta 2008

Kaupungintalon purku suurta tuhlausta


Olen ehdolla Espoossa numerolla 593.

**

HS:n kuntavaalit2008 blogissa on avattu keskustelu vasta vähän yli 30 vuotiaan korjauskelpoisen Espoon kaupungintalon purkamisesta. Vastauksessani esitän tuhlailusta esimerkkinä myös yli 50 miljoonan euron pääomahävikin rahastojen taitamattomassa hoidossa.

Tässä kommenttini (3.10.2008):

Espoon kaupunginhallituksen jäsenten pitää kantaa poliittinen vastuunsa veronmaksajien varojen tuhlailevasta käytöstä.

HS avaa julkiseen keskusteluun jälleen tärkeän asian. Äänestäjien on tarpeen tuntea tämäkin äänestysvalintoja tehdessään. Asia sisältyy myös HS-vaalikoneen kysymyksiin.

Espoon kaupunginhallitus on voimakkaasti liputtanut korjauskelpoisen kaupungintalon purkamisen puolesta. Kaupunginhallitus, jokainen sen jäsen on vastuussa kaupungintalon arkkitehtikilpailun surkuhupaisesta palkitsemisesta. Vasta yli kuukauden kuluttua palkittujen valinnasta Helsingin Sanomat ja samalla me äänestäjät olemme saaneet tietoomme, mitä eri palkitut esitykset saattavat maksaa. Melkoisia eroja on.

Erityisesti pitää moittia kaupunginhallituksen jäseniä kaupungintalon suurten purkukustannusten pimittämisestä. Samalla kaupunginhallituksen jäsenet ovat voimakkaasti ja häpeämättä vaatineet kaupungintalon purkamista.

Espoon arvostettu kaupunginarkkitehtikin on vasta hiljattain saanut tietää suurista purkukustannuksia. Kaupunginarkkitehti on alun alkaen useissa yhtyksissä todistanut, että kaupungintalon saneeraminen on mahdollinen ja selvästi edullisempaa kuin uuden kaupungintalon rakentamien.

Kaupungintalon purkuhanke on painava lisä kaupunginhallituksen tuhlailevaan rahan käyttöön ja osoitus taitamattomasta taloudenpidosta. Tiedämme, että kaupungihallitus on vastuussa kaupungin satojen miljoonien eurojen rahastojen kelvottomasta hoidosta ja salkunhoitajien taitamattomasta ohjauksesta. Kaupunginhallituksen jäsenet ovat vastuussa jo nyt yli 50 miljoonan euron pääomahävikistä joka vielä suurenee maailman rahoituskriisin ulottuessa Suomeenkin.

Tärkeää on, että espoolaiset saavat tietää kaupunginhallituksen tuhlailevasta taloudenpidosta vastuulliset kaupunginhallituksen jäsenet. Kiinnostavaa olisi kuulla mitä täällä aktiivisesti kirjoittelevat vastuuhenkilöt nyt selittelevät ja kuka heistä uskaltaa reilusti myöntää poliittisen vastuunsa. Yritysmaailmassa esitetyn suuruista vahingoista vastuulliset olisivat jo itse pyytäneet eroa.

Nyt olisi tilaisuus ennen vaaleja ilmoittaa poliittisen vastuun kantamisesta. Kuka ehtii ensinnä?

Tätä kysyy ammatikseen investointisuunnitelmia tehnyt ja sitemmin myös yrityssuunnittelujaohtajana ja konsulttinakin toiminut Jarkko Rahkonen.

Ei kommentteja: