torstai 23. lokakuuta 2008

Kuka oli paras?

Olen ehdolla Espoossa numerolla 593.


Helsingin Sanomien perässähiihtäjän blogi kysyy, kuka oli paras MTV:n vaalikeskustelussa 23.10.

Vastaan Urpilainen, mutta kiistelyn ja päällehuutelun yleisarvosana on 5 (4-10).


Tässä kommenttini (23.10.2008)

Unto Hämäläisen anlyysi MTV:n vaalikeskustelusta 23.10. on hyvä asiantuntijatasolla.Mutta tavallinen äänestäjä näki ja kuuli ohjelman vain poliitikkojen kiistelynä ja ajoittain kiihtyneenä päällepuhumisen sekamelskana. Vähän polittiikkaa seuranut äänestäjä seuraa polittisia keskusteluja entistä vähemmän. Keskustelin äänestäjien kanssa ohjelmasta päivällä Leppävaarassa ja iltapäivällä Kauklahdessa.

Olemme oppineet tuntemaan kokoomuksen juonikkaat operaatiot: "vastakkain asettelun aika on ohi"; haravatalkoot nuoret kokoomusurhot mirrit kaulassa ja harava kädessä 10 minuuttia hesan puistossa; korvat jotka kuuntelevat, mutta eivät kuule; työväen presidentti; yms.

Tätä taustaa vasten tuntuu harkitulta ja Kataiselle edulliselta sekava, metelöivä politiikkojen kiistely, jonka pitääkin karkoittaa kansa pois television ääreltä ja äänestyskopeista. Kokoomuslaisiin moisella keskustelulla ei ole vastaavaa passivoivaa vaikutusta.

Vastaan kysymykseen: Paras väittelyssä oli Urpilainen, toiseksi Räsänen, kolmanneksi Katainen, Korhonen, Vanhanen, Soini, Wallin ja sitten Cronberg. Huutelun yleisarvosana on 5 asteikolla 4-10.

Ei kommentteja: