keskiviikko 5. huhtikuuta 2017

Sosialidemokraattinen vaalilehtinen on ilmestynyt keskiviikkona 5.4.2017 Länsiväylän vaaliliitteenä sivut 15-18

Olen ehdolla Espoossa numerolla 489

Sosialidemokraattinen vaalilehtinen on ilmestynyt keskiviikkona 5.4.2017 Länsiväylän vaaliliitteenä sivut 15-18

Olen Jarkko Rahkonen lehden vastaava toimittaja ja yhdistykseni Kauklahden sos.dem. yhdistys ry Länsiväylän laskun maksaja.


Lehtemme tavoitteet

Lehti tulee äänestäjille keskiviikkona ennakkoäänestyksen päätyttyä. Suuri joukko äänestäjiä pohtii nyt äänestääkö sunnuntaina ja ketä henkilöä ja mitä puoluetta äänestää.
Lehtemme tärkeä tavoite on saada aiempaa useammat äänestämään vaalipäivänä demareita - enemmän kuin aikaisemmin. Toivomme että monet valitsevat lehtemme krijoittajista jonkun  eikä kokoomuslaista vihreää tai rkpläistä. Lehden etusivulla on mainittu. SDP:n kaikkien ehdokkaiden numeroalue

Kirjoitan jutussani ”vain äänestämällä voi vaikuttaa ja
äänestämättä jättäminen ei muuta mitään”.

SDP:n tavoitteet

Etusivulla on julkaistu kunnallisjärjestön koko vaaliohjema. Kolmannella sivulla kirjoitan maakuntahallinnosta ja sotesta kuntavaalien kannalta. Omalta osaltani kirjoitan sivulla 18 muutamasta valtuustopuheestani joissa esittämäni tukee tavoitteidemme toteuttamista myös tulevaisuudessa.

Elinkeinopolitiikka, työllisyys, asunnot, yritystoiminta
Vaaliohjelman viereen ensi sivulle on sijoitettu ”Sosialidemokraattinen elinkeinopolitiikka” suomeksi ja ruotsiksi paitsi painavan sisältönsä erityisesti ruotsin kielisyyden vuoksi.
Lehtemme toinen tavoite äänestämään kannustamisen ohella on saada ennen rkp:tä ja kokoomusta äänestäneet demareita äänestämään. Kirjoituksen mukaan elinkeinopoliitiikkamme lisää työllisyyttä ja tukee myös pienyrittäjyyttä ja paljon muuta.

Lehden kirjoitukseesa korostetaan kaavoittamaan asuinnoille ja myös rakentamaan niitä. Eräässä kirjoitukseesa korostetaan tulevaisuuden Espoon rakentamista. Muissakin kirjoiuksissa tulee esiin että demarit ovat tulevaisuuden rakentajia.

Lehtemme muita tavoitteita

Tavoitteemme on myös saada koulutusta, kasvatusta ja kulttuuria arvostavat äänestämään demareita. Aiheesta on tärkeitä kirjoituksia ja vaaliohjelmammekin alkaa kasvatuksen ja koulutuksen korostamisella. Olemme myös monikulttuurisia ja kirjoittajiamme ovat Suomessa ja muualla syntyneitä.

Vaaliennuste

Sunnuntaina 26.03 lehden tekoon ryhdyttäessä oli julkaistu vaaliennuste jossa espoolaisten demareiden kannatus oli noussut ja tulossa olisi kaksi lisäpaikka eli 12 valtuutettua. Lehtemme tarkoitus on varmistaa tämän ennusteen toteutuminen niin , että saamme jopa kolme lisäpaikkaa. Tämä perustuu siihen että nyt saamme entistä useammat äänestämään demareita vaalipäivänä.

Lehden tekeminen
Aloitin lehden ”Sosialidemokraatiinen vaalilehtinen” tekemisen lähettämällä 26.03. tarjouksen tulla mukaan kirjoittamaan lehteemme. Maanantaina oli riittävä määrä innokkaita mukaan tulijoita joten päätin, että Länsiväylän vaaliliite julkaistaan ennkkoäänestyksen päätyttyä. Keskiviikko 5.4. sai eniten kannatusta joten tein varauksen 29.4. Länsiväylän ilmoitusmyynnin kanssa nelisivuisesta vaaliliitteestä.

Kirjoittajien kanssa sovittiin että aineisto tulee olla minulla viimeistään torstaina 30.03..
Pari kirjoitusta tuli sovittua myöhemmin ja jouduin  odottamaan perjantai-iltapäivään ennenkuin voin lähettää loputkin aineistosta Länsiväylään. Tämän seurauksena oikovedoksen saanti meni yli viikonvaihteen. Maanantaina  tein vähäisiä tarkistuksia ja viimeiselle oikovedokselle voin tiistaina  klo15 antaa painatusluvan.. (painovalmius oli jo maanataina, odotettiin vielä tarkistuksia)

Minulla oli kova homma koota lehti, oikolukijana vaimoni Marja jolla on kokemusta tässä. työssä. Lehden taiton jouduin ostamaan Länsiväylältä kireän aikataulun vuoksi.
Kireä aikatulu johtui siitä, että päätin lehden tekemisestä luettuani sununtaina 26.03. Espoon Ruusun jossa ei ollut edes kunnallisjärjestön vaaliohjelmaa. Lisäksi valitettiin, että Rauhanen oli hylännyt juttuja tylysti sekä muutakin valittamista esitettiin joista en nyt tässä enempää.
Päätin vastata kritiikkiin positiivisesti julkaisemalla omin voimin lehden koska tarve oli suuri.

Lehden kuvat

SDP:n sivuilla on kuvia ehdokkaiden ja lukijoiden käyttöön. Näitä flickr kuvia ovat Kristiina Lindroos lasten kanssa leikkimässä, Pirkko Kuusela kurottamassa kirjaa kirjastossa sekä Marja ja Jarkko tablettia lukemassa. Muut kuvat ovat kirjoittajien vaalikuvia.

Kiioksia kaikille lukijoille Jarkko

Kaikin voimin nyt loppurutistukseen yksimielsesti vaalivoittoon!


Pidetään kaikki mukana

Ei kommentteja: